Hans Jensen Lubricators A/S - 100 years

Hans Peter Jensen - Fylder 70 år

Fødselsdagsportræt - Hans Peter Jensen

Den 13. oktober 2018 fylder Hans Peter Jensen, Østre Havnegade 42, Aalborg, 70 år. Hans Peter Jensen er i dag bestyrelsesformand i Hans Jensen Lubricators A/S, Himmerlandskød A/S, ADNOX A/S, og Hans Jensen Lubricators, Singapore. Derudover er han direktør i et privat holdingselskab og et ejendomsselskab.

Hans Peter Jensen stod for den praktiske del af flytningen af familievirksomheden, Hans Jensen Lubricators fra Amager til Hadsund i 1972, og han blev medejer i 1973. I dag er det meste af virksomheden generationsskftet til 4. generation efter grundlæggeren. Virksomheden holdt sidste år 100 års jubilæum. Virksomheden ledes i dag af sønnerne Rasmus Hans Jensen, som er CEO, og Christian Hans Jensen, som er CEO i Hans Jensen Lubricators, Singapore. Virksomheden har markeret sig som førende inden for cylindersmøring til 2-takts dieselmotorer til marinebranchen globalt med en eksportrate på 97%. Virksomheden har specialiseret sig i at udvikle, producere og sælge de mest avancerede produkter i branchen og har altid været kendt for kvalitetsprodukter og moderne produktionsteknologi. Virksomheden beskæftiger i dag ca. 100 mennesker.

Hans Peter Jensen trådte ud af direktionen primo 2018 med henblik på at dyrke bestyrelsesopgaver.

Hans Peter Jensen har i ca. 40 år arbejdet  med organisationsarbejde i  bl.a. Dansk Arbejdsgiverforening  og Dansk Industri, hvor han bl.a. var medlem af hovedbestyrelsen i 10 år. Endvidere var han næstformand i Dansk Industri Nordjylland i flere år. For nærværende er han medlem af Dansk Industris Arbejdsmarkedspolitiske Udvalg og medlem af Dansk Industris repræsentantskab og generalforsamling.

Igennem årene har Hans Peter Jensen haft en række tillidshverv i Hadsund Kommune og Mariagerfjord Kommune, senest som sidstnævntes repræsentant i Business Region North Denmark (BRN).

Privat har Hans Peter Jensen været  gift med Ulla Jensen siden 1973. Sammen har de 3 børn og 6 børnebørn, som fødselaren gerne bruger tid med, når det er muligt. Parret holder endvidere af at rejse. Særligt er Frankrig et af de foretrukne rejsemål, men også sommerhuset i Gl. Skagen bliver flittigt brugt.  

Igennem årene har Hans Peter Jensen dyrket forskellige interesser ud over familien, bl.a. har han sejlet og går nu på jagt, når der er mulighed for det, ligesom han har været medlem af Rotary siden 1986, p.t. i Aalborg Søndre Rotary Klub.

Print